Mexicaans meisje vermoord op Bonaire

Een 23-jarig Mexicaans meisje is twee weken geleden vermoord op Bonaire, aldus De Telegraaf. Adriana Morales de Florencia was stagiaire op het cruiseschip Navigator of the seas dat het eiland bezocht. Er is een verdachte aangehouden.

Zand

De studente ging op donderdag 20 april van boord in Kralendijk. Afgelopen zaterdag is ze vermoord gevonden in de bossages in Playa Grandi. Haar lichaam was begraven onder het zand en verkeerde in verre staat van ontbinding. Het meisje studeerde toerisme aan de Universiteit van Puebla (BUAP) in Mexico. Haar stage was in Miami bij het cruisebedrijf Royal Caribbean.

Deurwaarder

Eilandbewoner Raysley S. (43) is niet lang daarna gearresteerd. Hij heeft een Curaçaose vader en een Nederlands paspoort. Anonieme bronnen vertelden De Telegraaf dat hij de politie zelf naar het graf heeft gebracht. Er zijn vier huiszoekingen geweest. Bij de verdachte is een illegaal vuurwapen aangetroffen. Er zijn videobeelden waarop te zien is hoe Adriana samen met S. door Kralendijk loopt. Raysley S. is deurwaarder die volgens bronnen rond het onderzoek het stuk land waar de studente is gevonden had gehuurd.