Mexicaanse crystal meth in Hilversum

De politie heeft maandag in een Hilversumse loods drie mannen aangehouden op verdenking van de invoer van 32 kilo crystal meth (metamfetamine). De drugs zaten verstopt in een magneet die afkomstig was uit Mexico. De magneet was Nederland via Schiphol binnengekomen.

DSI

In de loods zijn een Almeerder van 47 en een Amsterdammer van 32 aangehouden door de Dienst Speciale Interventies (DSI). Tijdens de doorzoeking van de loods meldde zich ook nog een 43-jarige man uit Uithoorn bij het pand. Ook hij werd aangehouden.

Het onderzoek wordt gedaan door het cluster Synthetische Drugs van de landelijke eenheid van de politie en staat onder leiding van het landelijk parket.

De politie schat de straatwaarde van de drugs op 3,2 miljoen euro, ze zijn inmiddels vernietigd.

Schroef

Vorige maand trof de Douane in een container in de Rotterdamse haven 86 kilo crystal meth aan. Dat was verstopt in een schroef van een mengmachine voor (vee)voer. Deze drugs, ter waarde van 8,6 miljoen euro, waren ook afkomstig uit Mexico.

De officier van justitie beslist later deze week welke verdachten worden voorgeleid aan de rechter-commissaris in Den Bosch.