Mexicaanse journalist op basisschool gedood (VIDEO)

In Mexico is een journalist op de basisschool van zijn zoontje geëxecuteerd door een onbekende. Gumaro Pérez Aguilando (35) was bij een kerstviering op school. Voor de ogen van ouders en kinderen drong een man met een wapen naar binnen om hem dood te schieten.

Veracruz

Het gebeurde in Acayucan, ten zuiden van de Caraïbische havenstad Veracruz. Pérez Aguilando schreef veel over criminaliteit maar was de laatste jaren meer actief als communicatiemedewerker van de gemeenteraad, aldus Mexicaanse media.

De echtgenote van Pérez zei dat ze de moord op haar man weet aan de corruptie van de autoriteiten in het gebied. Volgens haar heeft haar zoontje de moord niet gezien omdat hij in een ander lokaal was:

12 journalisten gedood

De afgelopen zeven jaar zijn er in de regio Veracruz 22 journalisten gedood. In heel Mexico zijn dit jaar 12 journalisten om het leven gebracht. Alleen in Syrië zijn meer journalisten gedood.

Het aantal dodelijke slachtoffers door drugsgeweld is de laatste jaren weer stijgende. In de eerste tien maanden van dit jaar: 20.878. Dat is meer dan landen als Irak en Afghanistan de afgelopen jaren aan geweldsslachtoffers te betreuren hadden.

Zie ook:

Mexicaanse misdaadjournalist vermoord