Mexico: 31 drugsdoden in het weekend

Minstens 31 mensen zijn dit weekend gedood in drugsgeweld langs de grens met Texas in de Verenigde Staten en langs de westkust van Mexico, volgens woordvoerders van justitie in Mexico. Gewapende mannen openden in Ciudad Juárez het vuur op een groepje kinderen dat aan het spelen was in de tuin: drie meisjes van 12,14 en 16 kwamen om. Negen mensen kwamen in het grensgebied om een leven toen op zaterdagavond op twee plaatsen gewapende mannen het vuur openden in een bar. Later op de avond was er een zelfde soort aanval in Ciudad Juárez met vijf doden.

Bij aanvallen raakten elf mensen gewond.

Langs de westkust vielen 14 doden. In Acapulco gooiden mannen met bivakmutsen op vier lichamen in een vuilnisbak. Alle vier waren doodgeschoten, drie waren er onthoofd. Langs een snelweg bij Acapulco werd het lichaam van een man gevonden.

In de staat Nayarit liep een legerkonvooi in een hinderlaag. De soldaten bleven ongedeerd en doodden vier drugscriminelen. Ze namen wapens, granaten en zendapparatuur in beslag.

In de zuidelijke staat Michoacán State vond de politie op verschillende plaatsen de lichamen van vijf mannen die allemaal door het hoofd waren geschoten.

Sinds president Felipe Calderón in december 2006 een militair offensief tegen de drugshandel begon zijn er in Mexico ruim 35.000 mensen in drugsgerelateerd geweld overleden.

Lees het dossier Mexico op Crimesite.