Mexico: gevild en aan stukken gehakt

In Mexico vinden de drugskartels voortdurend weer wat nieuws om op te vallen. In een club plotseling een stel hoofden over de dansvloer laten glijden, 14- en 15-jarigen liquideren, lichamen tijdens de spits van de brug laten bengelen. In vakantieoord Acapulco gaat het er de laatste maanden hevig aan toe in de strijd tussen La Familia de Michoacan, Los Zetas, Beltran Leyva en een lokaal kartel. Ditmaal werd de lugubere boodschap in zomaar een karaoke-bar achtergelaten, na sluitingstijd natuurlijk. Waarschuwing: de foto na de break is shockerend en niet geschikt voor jeugdige kijkers of mensen met een zwakke maag.

De resten zijn aangetroffen in de vroege ochtend in de karaokebar Secret nadat een anonieme beller de politie had getipt. Er is waarschijnlijk sprake van een wraakactie omdat in deze bar enige dagen geleden elf mensen zijn ontvoerd, waarvan er inmiddels twee dood zijn teruggevonden.

Getuigen vertelden aan Mexicaanse journalisten dat de resten waren opgehangen en neergelegd door een groep gewapende mannen. Ze schoten bij het afscheid nog een aantal salvo’s met AK-47, AR-15  en .45 millimeter. Ze lieten ook een tweetal groene briefjes achter bij de lichamen.

Een zekere El Metro liet zijn handtekening achter. Op een ander briefje stond te lezen dat dit de twee mannen ‘overkomen’ was omdat ze een moord hadden gepleegd.

Lees ook Dossier Mexico.