Miami Gianni krijgt zes jaar cel

Jan "Miami-Gianni" Sander (37), Satudarah-voorman en eigenaar van het Hamburgse bordeel Tropicana is door de rechtbank in Mönchengladbach vrijdag tot zes jaar cel veroordeeld voor onder meer bedreiging, afpersing en diefstal. Die feiten vonden plaats nadat Sander verhaal kwam halen over een reparatie van een motorfiets.

2000 euro

Volgens de Hamburgse Morgenpost betaalde Sander, voormalig president van het Duisburg-chapter, aan een voormalig Satudarah-lid in Mönchengladbach 2000 euro om zijn motor te laten repareren. De man zou echter maanden niets hebben uitgevoerd. Dat maakte Sander boos, temeer daar hij per maand 500 euro boete moest betalen aan de Satudarah clubkas, voor "straf" omdat hij niet over een voorgeschreven motorfiets beschikte.

Pistool

Op een dag werd het Sander dit voorjaar te veel en stormde hij met twee companen de huurwoning van de motortechnicus in Mönchengladbach binnen. De man zelf troffen ze niet thuis maar wel twee bekenden van de man. Deze twee hield Sander een pistool voor hun gezicht. De rechtbank vindt het bewezen dat Sander daarna smart phones en een tablet meenam. Hij dreigde de motortechnicus een 'kogel door zijn kop te jagen' en bij het afscheid nemen zou hij 'met de groeten van Satudarah' hebben geroepen.

AR-15

Na de aangifte tegen Sander vond de politie bij hem thuis een automatisch geweer, een Amerikaanse AR-15, met vijf magazijnen en honderd kogels. Sander verbleef op dat moment in de gevangenis wegens strafbare feiten die hij in Hamburg had begaan. Wegens deze eerdere veroordelingen viel de straf van de rechter relatief zwaar uit: zes jaren. Jan Sander heeft aangekondigd in beroep te gaan.