Michael P. blijft langer vast de (UPDATE2)

De politie zegt donderdag niet meer in de buurt van Den Dolder naar de vermiste Anne Faber (25) te zoeken. Het onderzoek richt zich nu op natuurgebied De Stille Kern in Zeewolde. De rechter-commissaris heeft verdachte Michael P. donderdagmiddag voor veertien dagen in bewaring gesteld.

Natuurgebied

De Telegraaf schrijft dat Michael P. (27) op de dag van de verdwijning in Zeewolde is gezien.

P. had die dag de beschikking over de auto van zijn moeder. Hij is vrijdag de verdwijning van Anne Faber, dat was rond 19.00, in Spakenburg gezien. Wanneer hij in Zeewolde zou zijn gezien schrijft De Telegraaf niet.

Woensdagochtend doorzocht de politie een vakantiewoning van de oom van verdachte op het recreatiepark Horsterwold. Daar is volgens een omwonende niets gevonden. De politie zocht ook in het aangrenzende natuurgebied de Stille Kern. De politie zegt goede reden te hebben om het gebied daar uit te kammen.

Zwanger

De Telegraaf en het Algemeen Dagblad spraken met mensen uit Zeewolde en met een medegedetineerde. P. zou in het verleden vergaande uitspraken hebben gedaan over het plegen van moorden en het belagen van vrouwen.

P. en zijn medebewoners van de forensisch-psychiatrische kliniek in Den Dolder hadden kennelijk veel vrijheden en konden op eigen gelegenheid naar buiten. P. zou een relatie hebben gehad met een behandelaar in de kliniek en een mede-patiënte zwanger hebben gemaakt.

Overigens is nog niet duidelijk welk bewijs er ligt tegen P..

Een overzicht van de berichten over de zaak:

Politie zoekt bij Zeewolde naar Anne Faber

Woning Michael P. verzegeld om sporenonderzoek

Afpersingen en verkrachtingen door Michael P. (UPDATE)

Man aangehouden voor vermissing Anne Faber (UPDATE2)

1700 tips in verdwijningszaak Anne Faber

Rugzak in verdwijningszaak Anne Faber gevonden

Jas van vermiste Anne Faber gevonden in bos (UPDATE)