“Mick” J. was gewapend bij zijn aanhouding

De man die verdacht wordt van de moord op Karel Pronk (60) in Delft droeg tijdens zijn aanhouding in Spanje een aantal wapens bij zich, onder meer een doorgeladen pistool. Dat blijkt uit informatie die de Spaanse Guardia Civil aan Omroep West heeft gegeven.

Errol “Mick” J. had naast het doorgeladen pistool en munitie ook negen messen en handboeien op zak. Verder was hij in het bezit van make-up, mogelijk om de opvallende tatoeages in zijn gezicht te kunnen bedekken. De Hells Angel droeg het pistool (zonder serienummer) bij zich in een heuptasje. Hij had ook 920 euro contant op zak.

J. werd van de weg gehaald door een verkeerscontrole op de A2 bij het dorp Cetina in de buurt van de stad Zaragoza. Hij reed op zijn motor en werd aan de kant gezet omdat hij een aantal verkeersovertredingen had begaan. Volgens de Guardia Civil weigerde J. zich te identificeren.

J. zou op 7 augustus 2018 Karel Pronk hebben doodgeschoten bij een koffiehuis aan het Kalverbos in Delft. Een Spaanse rechter heeft inmiddels toestemming gegeven voor zijn overlevering naar Nederland.