‘Mijn vader heeft hulp nodig’

De dochter van de verdachte van de moord op Linda van der Giesen in Waalwijk, wil dat haar vader John F., in het huis van bewaring professionele hulp krijgt. Dat zegt zijn dochter Chanel (19) in gesprek met Omroep Brabant.

Stalker

Zij en haar moeder zijn ervan overtuigd dat haar vader in een psychose zijn 28-jarige ex heeft doodgeschoten. Hij is ‘geen moordenaar’, zegt ze. Familieleden van John F. worden sinds de moord lastiggevallen. Chanel zegt dat een stalker het op haar persoonlijk heeft gemunt. Ze is maandag naar het politiebureau gegaan om aangifte te doen: ‘Die man stuurt me berichtjes dat ik net zoals mijn vader wordt: een moordenaar die niet goed bij zijn hoofd is. En hij houdt maar niet op, ik ben zo bang dat dit mij nog jaren blijft achtervolgen.’

Kapot gemaakt

John F. heeft afgelopen vrijdag bekend dat hij zijn voormalige vriendin in een psychose heeft doodgeschoten en zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers gaf aan dat hij eigenlijk voor haar ogen zelfmoord wilde plegen. Chanel: ‘Mijn vader is van binnen helemaal kapotgemaakt. Hij stuurde me vaak berichtjes dat hij zichzelf van het leven wilde beroven. Het ging vreselijk slecht met hem, maar dat hij dit zou doen had niemand zien aankomen. Een criminele club bedreigde hem met de dood en achtervolgde dagelijks. Daarom zat hij een lange tijd ondergedoken. Hij had bovendien geen huis meer en kreeg zijn kind niet meer te zien. Ik heb hem door dit alles maanden niet kunnen zien.’