Mike J. niet langer verdacht van martelmoord Esther Paul

Mike J. wordt definitief niet vervolgd voor de gruwelijke moord op Esther Paul uit Almere. In januari werd hij al uit voorarrest vrij gelaten. Justitie heeft zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers nu laten weten dat hij niet vervolgd zal worden wegens gebrek aan bewijs.

Gemarteld

Esther Paul (43) werd op 30 april 2017 dood gevonden in het water van het Veluwemeer, twee fietsers hadden het lichaam aangetroffen. Bij sectie bleek dat ze ernstig mishandeld en gemarteld was. Mike J. en zijn schoonzoon werden aangehouden wegens mogelijke betrokkenheid bij haar dood.

Endstra

Mike J. heeft in het Amsterdamse criminele milieu een reputatie. Hij werd kort voor de liquidatie van Willem Endstra in 2004 gevraagd om zorg te dragen voor de beveiliging van Endstra maar kwam te laat. Nadien trad hij op voor diens broer Haico Endstra. Hij heeft een beveilingsbedrijf in Almere.

Wraakactie

Esther Paul was de ex van Almeerder Frank G. die veroordeeld is voor wiethandel. Er zijn in 2018 al aanhoudingen geweest in de zaak maar die verdachten zijn toen op vrije voeten gesteld. Deze twee waren mogelijk betrokken bij de beroving van de moeder van Frank G. De moord was wellicht een wraakactie van haar ex omdat ze haar nieuwe vriend zou hebben getipt over een geldstash bij de moeder van haar ex. Die werd overvallen en beroofd, en ook gekneveld en mishandeld.

Zie ook:

‘Wraak motief moord Esther Paul’MC-leden aangehouden voor moordzaak

Dode vrouw is ex van wietcrimineel

MC-leden aangehouden voor moordzaak