Miljoen euro en coke in beslag genomen

De politie heeft woensdag in Rotterdam een 26-jarige man aangehouden die ruim een miljoen euro in contanten en 56 pakketten met –waarschijnlijk– cocaïne voorhanden had. Aldus het OM. Eind januari zijn in de zaak al twee andere verdachten aangehouden.

Appartement

Bij de doorzoeking van het appartement van de verdachte zijn een rolkoffer, AH-shopper en zwarte stoffen tas met in elk in plastic verpakte bundels euro bankbiljetten in beslaggenomen. Ook werden er 56 kilopakketten met vermoedelijk cocaïne, een vacuümmachine en twee geldtelmachines aangetroffen en meegenomen.

Zoeterwoude

Het opsporingsonderzoek staat onder leiding van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie en is op 27 januari gestart. Een dag later zijn in Zoeterwoude twee verdachten, een 33-jarige en 43-jarige Colombiaan, aangehouden. Bij doorzoeking van de BMW waarin ze reden, zijn twee laptoptassen met daarin bundels euro bankbiljetten in beslag genomen.

Ede

Verder nam de politie een navigatiesysteem, mobiele telefoontjes en een huurcontract van de auto in beslag. Het duo wordt ervan verdacht in Rotterdam het aangetroffen geldbedrag, ruim 230.000 euro in contanten, te hebben aangenomen van de man uit Ede. De voorlopige hechtenis van beide Colombiaanse verdachten is woensdag met negentig dagen verlengd. De derde verdachte is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Zwolle en voor twee weken in bewaring gesteld.