Miljoenen aan goud geroofd uit Mexicaanse mijn

Gewapende mannen hebben voor bijna acht miljoen euro aan goud geroofd van een Canadees bedrijf uit een mijn in Mexico. De overvallers hebben bijna 90 kilo grondstoffen meegenomen die goud bevatten. Waarschijnlijk is een medewerker of voormalig medewerker bij de overval betrokken.

De Canadese eigenaar wil alleen zeggen dat de daders bewapend waren en dat er niemand gewond is geraakt. De Mexicaanse autoriteiten zeggen dat het om een goed georganiseerde en goed geplande overval was. ‘Het moet iemand zijn geweest die weet hoe men hier werkt’, aldus een woordvoerder, die denkt dat de opsporing daardoor makkelijker wordt.

Volgens de autoriteiten is de overval op de mijn een incident. Normaal gesproken roven criminelen brandstof uit de pijpleidingen die in de buurt lopen. Desondanks is het de tweede overval op een mijn in korte tijd. In februari werden een aantal medewerkers van een mijn gegijzeld. De daders, leden van een drugskartel, vroegen losgeld. De medewerkers werden vrijgelaten, het is onduidelijk of het geld is betaald.