Miljoenen aan parkeergeld achterover gedrukt

In België is een technisch directeur van parkeerbedrijf Apcoa aangehouden. Deze Patrick R. wordt ervan verdacht miljoenen euro’s aan kleingeld te hebben gestolen. Het geld was afkomstig uit parkeerautomaten in Antwerpen. De diefstal kwam aan het licht bij een interne controle. 

De 49-jarige Patrick R. vroeg medewerkers van Apcoa om geldlades van parkeermeters in Antwerpen apart te houden, zogenaamd voor het verrichten van steekproefcontroles. In werkelijkheid stak R. het geld in eigen zak en dekte de diefstal vervolgens toe in het computersysteem van zijn werkgever, zo bericht Het Laatste Nieuws.

250.000 euro

In het eerste half jaar van 2016 drukte de technisch directeur zo’n 250.000 euro achterover. Omdat R. als sinds 2003 voor Apcoa werkt, vermoedt de Belgische politie dat hij in totaal zo’n 2 à 3 miljoen euro heeft gestolen.

R. en zijn vrouw leidden in ieder geval een riant leventje. Hun huwelijk in 2010 was extravagant. Vorig jaar gaven ze een peperduur tuinfeest en begin 2016 reden ze in hun Maserati mee met de Runball Rally, een race voor dure auto’s.

Webwinkel

De vrouw van R. is ook gehoord, maar niet aangehouden. Volgens Belgische media zou haar webwinkel gesloten zijn op bevel van de gerechtelijke diensten, maar op de site zelf is te lezen dat de webshop al op 9 juli gesloten was vanwege vakantie.

Apcoa

Apcoa is een internationaal parking-bedrijf met een jaarlijkse omzet van ongeveer 700 miljoen. De Apcoa-groep beheert en exploiteert ruim 1,3 miljoen parkeerplaatsen op meer dan 7.500 locaties in twaalf Europese landen.