Miljoenen fraudeur opnieuw opgepakt

John W., oud directeur van het frauduleuze beleggingsfonds Easy Life, is opnieuw aangehouden. De FIOD verdenkt hem van faillissementsfraude. Gisteren werden drie woningen van W. doorzocht en vijf auto’s in beslag genomen, waaronder een Mercedes AMG GT en een Porsche 911 Targa 4 GTS.

Eerder was John W. al tot 4,5 jaar cel veroordeeld vanwege de beleggingsfraude met Easy Life in 2008. Bij fondsen als Palm Invest, Easy Life en Caribbean Comfort ging het mis en konden beleggers fluiten naar hun geld.

Dikke salarissen

Easy Life was een beleggingsfonds dat investeerde in levensverzekeringen. Maar van de 42 miljoen die beleggers aan John W. toevertrouwden, werd slechts 9 miljoen daadwerkelijk geïnvesteerd. De rest ging op aan luxe woningen, auto’s, en dikke salarissen.

Luxe leven

Dat hij nu opnieuw is opgepakt, heeft te maken met het faillissement van Easy Life. De curator die het afhandelt, heeft miljoenen nog niet terug kunnen vinden en vermoedt dat die nog ergens gestald zijn. Ook zag de curator dat John W. na zijn gevangenisstraf opnieuw een luxe leventje leidde.

Behalve de auto’s, zijn een aantal dure horloges, bitcoinwallets, 66.000 euro cash en de administratie in beslag genomen.