‘Miljoenen schade door Audi-krakers in Duitsland’

De schade die de groep plofkrakers die met gestolen Audi’s actief was in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen loopt in de miljoenen euro’s. Dat hebben de Duitse politie en de ING-bank aan het Algemeen Dagblad gezegd.

Audi

De dadergroep bestaat uit Nederlands-Marokkaanse jonge mannen afkomstig uit de regio Utrecht. De groep is de Audibende genoemd vanwege een voorliefde voor een luxueuze fourwheeldrive Audi als vluchtauto. De groep verlegde het werkterrein in 2015 naar Duitsland omdat Duitse banken relatief minder goed zijn beveiligd.

110 plofkraken

In de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen zijn er volgens de politie in de afgelopen maanden alleen al 110 plofkraken gepleegd. Dat is al veel meer dan het aantal plofkraken van vorig jaar in die deelstaat. De schade is volgens de Duitse politie ongeveer 2,8 miljoen euro, dat bedrag is exclusief de buit. Die bedraagt geregeld ongeveer 200.000 euro.

Miljoenen

In Nederland zijn de pinautomaten van ING in de supermarkten van Albert Heijn dit jaar doelwit. Door het hele land zijn nu meer dan 75 plofkraken op deze automaten uitgevoerd.
ING werkt aan betere beveiliging. De nieuwe automaten zijn al een stuk beter beveiligd tegen de nieuwste methodes van de criminelen. In automaten die nog niet vervangen wordt door de bank minder geld gestopt. Ook bij ING beloopt de schade miljoenen.

Zie ook:

50 plof- en sleepkraken in vijf maanden (VIDEO)

‘Nederlanders achter ruim honderd Duitse plofkraken’

De plofkraken van de Audi-bende