Miljoenenbuit bij roofoverval Hotel Ritz Parijs (UPDATE VIDEO)

Bij een overval in het luxueuze Hotel Ritz op de Place Vendôme in het centrum van Parijs is woensdagavond voor zeker 4,5 miljoen euro aan juwelen en andere kostbaarheden buitgemaakt. Rond 18.30 stormden vijf mannen stormden de hal van het hotel binnen. Ze stortten zich met slagwapens en bijlen op vitrines waar kostbaarheden lagen uitgestald.

Spoorloos

Drie verdachten werden al snel gearresteerd, maar zeker twee anderen zijn ontsnapt aldus Franse media. Niemand raakte gewond. De politie heeft donderdag gezegd dat een deel van buit is teruggevonden. Eén bron heeft aan media gezegd dat de daders vuurwapens hadden. Sky News zegt met getuigen te hebben gesproken die vertelden dat er zeker tien schoten zijn gelost.

Reza

De rovers kwamen binnen via een zij-ingang op een kleine dwarsstraat, de Rue Cambon. In de centrale hal van het vijfsterren-hotel zijn winkels, onder meer juwelenhandel Reza, het doelwit van de overvallers.

De Ritz in Parijs is gevestigd in het oudste deel van het centrum van Parijs, aan de Place Vendôme in het 1ste arrondissement en is omringd door peperdure winkels en het ministerie van Justitie. Na eerdere roofovervallen op dure winkels is de beveiliging, in wat waarschijnlijk de duurste winkelbuurt van Parijs is, vrij goed

Een kamer huren in de Ritz kan vanaf 1000 euro per nacht. Het hotel heeft een rijke geschiedenis. Wijlen Prinses Diana bracht er haar laatste nacht door.