Miljonair Koen Everink dood gevonden (UPDATE)

Zakenman Koen Everink (42) is vrijdagmorgen dood aangetroffen in zijn woning aan de Hoflaan in Bilthoven. De politie zegt dat hij door een misdrijf om het leven is gekomen. Meer informatie geeft de politie niet. Er vindt onderzoek plaats naar de toedracht.

Psychische schade

Everink is een succesvol ondernemer in de reiswereld die enkele jaren geleden mishandeld door Badr Hari tijdens het Sensation White-feest.

Everink heeft in 2012 aangifte gedaan tegen Badr Hari vanwege mishandeling tijdens het dancefeest. Hari is veroordeeld tot veertien maanden cel maar verblijft op vrije voeten. Everink raakte gewond aan onder meer zijn voet. Hij hield blijvend letsel over aan die nacht en ondervond ook psychische schade. Everink had ter waarde van tonnen beslag laten leggen op bezittingen in Nederland van Badr Hari.

‘Bedreigd’

De politie heeft aanwijzingen dat er een misdrijf in het spel is maar waar het om gaat is niet bekend. Over de doodsoorzaak en de omstandigheden rond de dood heeft de politie niets naar buiten gebracht. Er zijn berichten dat zijn 6-jarig dochtertje Everink heeft aangetroffen.

Verschillende media stellen op basis van anonieme ‘bronnen’ dat Everink de afgelopen jaren op verschillende momenten bedreigd is geweest, onder meer door ‘Marokkaanse’ jongens die hem verweten door de aangifte de carrière van Badr Hari te hebben geschaad. Everink zou zich in Nederland niet meer op zijn gemak hebben gevoeld en beveiliging hebben gehad.

Porsche

Volgens buurtbewoners is zijn Porsche door de politie afgesleept voor technisch onderzoek. Forensisch rechercheurs deden vrijdagochtend onderzoek in en om het pand.

De villa stond overigens te koop.

Alle berichten over de mishandeling bij Sensation White.