Miljoen voor oplossing overval

Multimiljonair Wim Zegwaard is nog niet vergeten dat hij eerder dit voorjaar werd overvallen door een stel gewelddadige mannen. Hij looft nu een recordbedrag uit voor informatie die de daders voor de rechter kan brengen en de buit weet te retourneren. Zijn advocaat zegt in De Telegraaf dat de totale beloning kan oplopen tot ruim een miljoen euro.

Zegwaard en zijn vriendin werden eind maart door twee waarschijnlijk Marokkaanse mannen enige tijd bedreigd en geboeid. Buit van de daders beliep ongeveer tien miloen aan zeer dure horloges en sieraden. De persoonlijke beveiliger van Zegwaard werd gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de overval, snel daarna weer vrijgelaten.

Het onderzoek zit op dood spoor. Dinsdagavond wordt de zaak behandeld in televisieprogramma Opsporing Verzocht. Daarin zijn onder meer beelden van bewakingscamera’s te zien zijn.

Wie de de gouden tip over de daders heeft kan drie ton tegemoet zien. Verder doneert Zegwaard tien procent van de waarde van de teruggebrachte luxeartikelen.

Zie ook:

‘Politie raakte overvallers Zegwaard kwijt’