Minderjarige aangehouden in witwasonderzoek

Donderdagmorgen zijn in een witwasonderzoek in Vlissingen een vrouw, twee meerderjarige dochters en een minderjarige zoon aangehouden. Politie en justitie onderzoeken hun betrokkenheid bij fraude en het witwassen van crimineel verkregen vermogen.

Kledingwinkel

Er is beslag gelegd op twee dure auto’s en een woning. Ook werd in een kledingzaak aan de Lange Zelke in Vlissingen valse merkkleding aangetroffen. De recherche heeft de afgelopen tijd onder andere met uitkeringsinstantie Orionis Walcheren en de Belastingdienst onderzoek gedaan naar mogelijk onverklaarbaar vermogen van deze familie.

Uit het onderzoek is gebleken dat de familieleden in de afgelopen jaren flinke bedragen aan contanten op verschillende bankrekeningen hebben gestort. Van dit geld is nog geen legale herkomst bekend. Ook blijkt dat een van de dochters huur betaalt voor de kledingwinkel, waarvan geen inschrijving in het register van de Kamer van Koophandel is gevonden. Ook is het opmerkelijk dat in de financiële gegevens geen inkomsten zijn aangetroffen van bedrijven waaraan de verdachten gelieerd lijken te zijn.

Valse hypotheekaanvraag

Verder lijkt sprake te zijn van fraude bij het verkrijgen van de hypotheek voor de woning. De hypotheekverstrekker heeft hier ondertussen aangifte van gedaan. De familie ontvangt verder allerlei uitkeringen en toeslagen waarop ze geen recht hebben als de vermeende criminele inkomsten zouden zijn opgegeven. Ze leven hierbij veel luxer dan hun legale inkomsten mogelijk maken. Zo heeft het gezin de beschikking over enkele dure auto’s op naam van een Belgisch bedrijf. Politie en justitie vermoeden dat de verdachten zich schuldig maken aan het witwassen van crimineel verkregen vermogen. Ook worden ze verdacht van diverse vormen van fraude.