Minderjarige jongens opgepakt in verdwijningszaak

De politie heeft in Nederland nog drie mensen opgepakt in verband met de vermissing van de Belgische loodgieter Johan van der Heyden (56). Volgens de politie gaat het om twee minderjarige jongens en een 30-jarige man.

Hoogerheide

De man is in de nacht van zaterdag op zondag in een huis in Hoogerheide aangehouden. Hij heeft geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. De jongens zijn vrijdag opgepakt op een onbekende plaats. De politie heeft de afgelopen dagen op verschillende locaties doorzoekingen gedaan en verschillende spullen in beslag genomen.

Zes verdachten

Er zijn nu zes verdachten in deze zaak aangehouden. Vijf in Nederland (drie mannen en twee vrouwen) en in België zit één vrouw. De twee vrouwen die in Nederland in oktober werden aangehouden, zijn een 39-jarige vrouw en haar 18-jarige dochter.

Roofmoord

Van der Heyden is niet meer gezien nadat hij op zondag 2 juni zijn woning in Lint (België) verliet. Zijn witte Peugeot Boxer is leeg teruggevonden in Den Bosch. De auto is vermoedelijk ook in Steenbergen (Noord-Brabant) geweest. De politie zegt ervan uit te gaan dat Van der Heyden niet meer leeft.

BN De Stem schrijft op basis van bronnen uit onder meer de omgeving van verdachten dat van der Heyden mogelijk slachtoffer geworden van een (roof)moord. De krant schreef ook dat de politie er rekening mee houdt dat zijn lichaam in stukken is gesneden in een loods in Steenbergen.