Minderjarige Marokkaan opgepakt voor smokkel 1,6 ton hasj bij kust Tenerife

De Spaanse Guardia Civil heeft in een gezamenlijke operatie met de douane en de Belastingdienst op Oudejaarsdag voor de kust van Tenerife op een boot 1.640 kilo hasj in beslag genomen. Dat heeft de Guardia Civil zaterdag bekendgemaakt.

De opsporingsdiensten kwamen de mogelijk verdachte boot op het spoor na een anonieme tip. De boot voer zeer dicht bij de kust van het Spaanse eiland Tenerife, waarna verschillende eenheden van de Guardia Civil en de marine werden ingeschakeld, zoals een marineboot, een antidrugsboot, een politiehelikopter en duikers. Op ongeveer 40 kilometer van het eiland werd de verdachte boot onderschept.

In zee gedumpt

Toen verschillende ontsnappingspogingen door de inzittenden mislukten en ze eenmaal waren omsingeld, begonnen ze verschillende balen hasj in zee te gooien. Die werden later onderschept door agenten van de Guardia Civil en de duikers.

Onder de zestien

De drie opvarenden zijn gearresteerd. Het gaat om drie Marokkanen: twee mannen van 32 en 36 en een minderjarige jongen onder de zestien. Zij zitten vast en worden verdacht van drugshandel en -smokkel.

In totaal werd op de boot 1.640 kilo hasj in 46 bundels in beslag genomen.