Minister Justitie Curaçao biedt ontslag aan

De minister van Justitie van Curaçao heeft zijn ontslag aangeboden na de dood van een van de verdachten in de moordzaak rond politicus Helmin Wiels (foto). De verdachte werd zaterdagochtend gevonden in zijn cel. Hij heeft volgens de politie zelfmoord gepleegd door zich te verhangen met delen van zijn kleding aan de tralies van zijn cel.

Minister Navarro is politiek verantwoordelijk voor de dood van de verdachte. De minister vertrekt alleen als hij geen vertrouwen meer heeft in het parlement, dat maandag over de positie van de minister vergaderd. De partij van Wiels heeft aangekondigd een demonstratie te organiseren waarbij het aftreden van Navarro wordt geëist.

De verdachte, Luigi F. of "Pretu", zou Raul M. hebben omgebracht, die door de politie wordt beschouwd als een van de medeplegers van de moord op Helmin Wiels. De Curaçaose politicus werd op 5 mei doodgeschoten. In verband met de zaak zit momenteel ook nog een Curaçaose vrouw vast.

F. werd deze zomer in Nederland aangehouden in Zoetermeer en overgebracht naar Curaçao.. F. was vlak voor zijn dood overgeplaatst van een zwaarbeveiligde marinekazerne naar een normale politiecel. Op het eiland gaan geruchten dat F. geen zelfmoord heeft gepleegd, maar is vermoord omdat hij zou praten met de politie.

Tijdens de persconferentie van minister Navarro zei de officier van justitie Heiko de Jong dat hij binnenkort meer arrestaties verwachtte in de zaak rond de moord op Wiels. Hij wilde daarover geen details kwijt.