Mink Kok aangehouden in Libanon

In Libanon is Mink Kok aangehouden voor betrokkenheid bij 53 kilo cocaïne. De drugs zijn in beslag genomen bij de plaats Kaslik ten noorden van Beiroet. Een Palestijn met een Bulgaars paspoort is daar aangehouden. Daarna zijn Kok, een Ier en een andere Palestijn gearresteerd. De arrestanten zijn overgebracht naar het politiebureau in het stadsdeel Hobeish in Beiroet. Gisteren verscheen een bericht over de aanhouding van een Nederlander in de Libanese krant The Daily Star. Crimesite kreeg daarop een tip dat de gearresteerde Nederlander Robert Mink Kok zou zijn. 

Vandaag bevestigde de Libanese krant The Daily Star voor Crimesite bij de politie dat het inderdaad om Mink Kok gaat. De Ierse arrestant zou Se(a)n Preston (1978) zijn.

Kok geldt als één van de topfiguren in het Amsterdamse milieu. Hij zat gevangen voor de wapenvondst op de Nachtwachtlaan in Amsterdam en werd daarna verdacht van de moord op drugshandelaar Jaap van der Heiden. Hij zat gedetineerd van 1999 tot juli 2007 toen hij vrijspraak kreeg voor de moord.

Er zou in Libanon twee weken onderzoek zijn gedaan in onder meer Sidon, Jounieh en Beirut, waarna de Palestijnse Bulgaar zou zijn gearresteerd. Na ondervraging leidde het spoor naar Kok, Preston en de andere Palestijn.

Kok en Preston zouden recent vanuit Europa in Libanon zijn aangekomen.

Het onderzoek zou deel uitmaken van een groter internationaal onderzoek waarbij Interpol en andere diensten bij betrokken zouden zijn.

Mink Kok: net vier jaar vrij