Mink Kok is er nog niet klaar mee

Weekblad Panorama reisde na de vrijlating van Mink Kok naar Beiroet en kreeg hem te spreken. Hij zat 4,5 jaar vast voor betrokkenheid bij 53 kilo cocaïne. Hij zegt dat er in Nederland ‘een smerig spel’ met hem is gespeeld.

Niet gedaan

Kok: ‘Ik ben veroordeeld voor iets wat ik niet heb gedaan.’ Volgens Mink Kok is er een een-tweetje geweest tussen de Nederlandse overheid en de Libanese justitie. Een figuur van de Militaire Inlichtingendienst in Libanon verhoorde hem en vroeg of hij soms vijanden in Nederland had. ‘En toen viel het kwartje’, zegt Kok.

Pech

Hij zegt te hebben uitgevonden dat er een document van ’twee kantjes’ over hem ‘onder de tafel is doorgeschoven’ naar de Libanese autoriteiten. ‘Ik heb dat op verschillende manieren van meerdere kanten bevestigd gekregen. Mijn ondervragers zeiden tegen me dat ik gewoon pech had gehad. Dat ik een probleem in Nederland heb waar zij verder niets tegen kunnen doen.’

Slachten

Kok: ‘Ik ben genaaid door Nederland, mijn eigen land. Nu is de vraag: wie heeft dat gedaan?’

Kok wacht nu op een nieuw paspoort (dit in verband met een belastingclaim van de Nederlandse staat van 8,6 miljoen gulden over de jaren 1991-1993). ‘Hoelang dat gaat duren weet ik niet, maar ik weet dat ik eens weer in Amsterdam kom. ‘Ik ga diegene slachten, let maar op’, zegt Kok.