De luchtkastelen van Ivo en Mark

Op een foto bij het Nieuwe Revu-artikel over de misdaad in 2011 staat de minister van Veiligheid en Justitie te kijken naar een wietplant. Ivo Opstelten in een nagebouwde wietkwekerij. Opstelten kijkt met een mengeling van verbazing en afschuw, als naar een springlevende dinosauriër. Hij wil het plantje liever niet zien. Net als het kabinet, dat alle wiethokken de wereld uit wil hebben. Volgens Revu zal dat nog zo niet gladjes gaan verlopen: het zijn de luchtkastelen van Ivo en Mark, al die ambitieuze anti-misdaadplannen van het kabinet.

Net als de overvallerij terugdringen. Je kunt wel hard roepen dat het moet gebeuren mar het is ‘wachten op een actieplan dat bijt,’ zegt hoogleraar en politieonderzoeker Cyrille Fijnaut.

Revu houdt ook het hart vast voor het mega-proces in de bunker. Dat zal toch niet met veel gekletter in elkaar storten? Al die miljoenen voor niks uitgegeven en de vermeende boeven vrijuit.

En dan de plannen om extra goed de cybercrime aan te gaan pakken. ‘Bestuurlijk gelul’, vindt een ICT-deskundige. Gevalletje oude wijn in nieuwe zakken. Men is toch altijd te laat om de trends voor te blijven.

Hoewel, het blad voorziet wel beweging in de aanpak van de criminaliteit in Brabant. En verder rijdt motorclub Satudarah steeds meer politiedossiers binnen, daar zullen we dan ook nog wel van gaan horen.

Al met al voorziet Revu een zwaar jaartje voor de misdaadbestrijders in 2011.

{jcomments on}