Mishandelde vrouw vocht voor haar leven

Een vrouw die ernstig was mishandeld is aan haar lot overgelaten door de verdachte. Op bewakingsbeelden was dit drama dinsdag tijdens de rechtszitting te zien. In mei 2016 werd de 35-jarige Karima Benkal Talid dood gevonden in een wooncomplex voor vluchtelingen en asielzoekers in Amsterdam-Osdorp.

Zwager

Volgens AT5 was nog niet bekend dat de vrouw urenlang op de grond heeft gevochten voor haar leven terwijl haar twee huisgenoten, de verdachten, aanwezig waren. Hoofdverdachte is de 40-jarige Houssine M. uit Marokko. Hij was de zwager van het slachtoffer. Zij woonden met de 22-jarige vriendin van Houssine, Fatima R. uit Spanje, en nog twee broers van M. in een appartement.

Spanningen

Spanningen en ruzies liepen volkomen uit de hand. Op de beelden is te zien dat er op een trap een hevige ruzie plaatsvindt. Karima is gewond en braakt, gromt en schreeuwt. Houssine liet haar met zijn vriendin zo achter.

Zijn advocaat heeft gezegd dat hij geen hulp inschakelde omdat hij illegaal in Nederland verbleef. Hij beheerste de taal niet en kende ook het alarmnummer niet. Er kan dus geen sprake zijn van opzet.

Het Openbaar Ministerie spreekt over voorbedachte rade. Ook omdat M. aan zijn vriendin een bericht heeft gestuurd met de strekking dat hij Karima ging afmaken.