Drugsdeal leidde tot schietpartij Maastricht (VIDEO)

In de zaak van de dodelijke schietpartij in Maastricht zoekt de politie nog naar de schutter, een waarschijnlijk licht getinte Rotterdammer. Een Rotterdammer en een Rotterdamse taxichauffeur zijn al aangehouden. Achtergrond was een drugsdeal.

Mis

Dat bleek uit een reconstructie in Opsporing Verzocht dinsdagavond. Een Rotterdamse drugsdealer reed op 16 augustus met een compagnon in een taxi van Rotterdam naar Maastricht om een kilo cocaïne en heroïne te kopen.

Een eerste afspraak gaat mis omdat de Maastrichtse verkoper niet kwam opdagen.

Afgelegen

Later arriveert de verkoper alsnog na bemiddeling van een drugsrunner. De verkoper is een jongen uit Maastricht van 22 jaar. Tussen 22.00 en 22.30 is er bij de Spar aan de Pastoor Moormanstraat een eerste gespannen ontmoeting. De Maastrichtenaar vindt het gek dat de Rotterdammers helemaal naar Maastricht komen om drugs te kopen.

Afgesproken wordt de deal op minder opvallende plek af te ronden: in een woning aan de afgelegen Bosscherweg in Maastricht, bij de Belgische grens.

De kopers en verkopers arriveren daar gezamenlijk rond 22.30. Als eerste gaan de Maastrichtse drugsdealer en de runner naar binnen terwijl de Rotterdammers in een taxi wachten. In de woning overleggen de Maastrichtse drugsdealer en runner en de bewoner van de woning over hoe ze de zaak willen afhandelen.

Taxi

In gespannen sfeer gaan dan na enige tijd de Rotterdammers de woning binnen en de drugs komen op tafel. Dan schiet de compagnon van de Rotterdamse koper met een vuurwapen de Maastrichtse drugsdealer neer. Na het schieten vertrekken de Rotterdammers direct in de gereedstaande taxi. Als de politie aankomt is de Maastrichtenaar dood.

De Rotterdammers zijn die avond via België naar Rotterdam gereden.

De taxichauffeur en de Rotterdammer die zei drugs te willen kopen zitten inmiddels vast. De schutter wordt gezocht. De politie wil getuigen spreken die in Maastricht de taxi (een zwarte Volkswagen Passat) hebben zien rijden.