‘Mislukte moordaanslag op Gwenette M.’

Gwenette M. (39) heeft vrijdagavond een moordaanslag overleefd in Amsterdam-Zuid. Het wapen van de aanvaller weigerde. Dat meldt Het Parool maandag. M. zag tijdens een wandeling in de buurt van de Amstelveenseweg een vuurwapen op zijn hoofd gericht worden, maar de liquidatiepoging mislukte omdat het wapen niet werkte.

M. had rond zeven uur met een kennis afgesproken in een winkel op de Amstelveenseweg. Vervolgens liepen ze een rondje door de buurt. Uit een zijstraat dook plotseling een man op die een vuurwapen op het hoofd van M. richtte. Hij haalde tot tweemaal toe de trekker over, maar het wapen weigerde en maakte slechts klikgeluiden. Dat schrijft Het Parool maandag.

Het is onduidelijk of M. de man heeft herkend die hem wilde liquideren. Tijdens een worsteling zou M. gewond zijn geraakt aan zijn hoofd door een klap met het pistool. Daarna is zijn belager op de vlucht geslagen. M. heeft aangifte gedaan bij de politie.

De moordaanslag op M. is mogelijk een gevolg van een langdurende vete tussen twee groepen. Dat zou zijn begonnen met de moord op Najib Bouhbouh, een vriend van M., in Antwerpen in oktober vorig jaar. Benaouf A. zit vast voor die liquidatie in Antwerpen, die vervolgens weer geleid zou hebben tot de kogelregen in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam in december 2012. Daarbij vielen twee doden.