Mislukte rip leidt tot MDMA-vondst

De politie laat zaterdag weten dat donderdagavond bij een weiland in het Brabantse Lierop een doos met MDMA-kristallen is aangetroffen. Vlakbij de doos stond een auto. Volgens de politie was deze auto eerder op de dag betrokken bij een wilde achtervolging.

Vuurwapens

Die achtervolging begon rond 17.00 in Helmond. Rond dat tijdstip kreeg de politie een melding dat er in de omgeving van de Indumaweg en de Montgomerystraat een achtervolging gaande was tussen twee personenauto’s. Daarbij zouden door getuigen vuurwapens gezien zijn en de wagens zouden elkaar opzettelijk aanrijden. Ook werd door een getuige gezien dat er een man lopend vandoor was gegaan.

Aanhouding

De politie startte een grote zoektocht op naar de beide voertuigen, maar deze leken te zijn verdwenen. Op de Lungendonk in Nierop werd een 33-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij was degene die een getuige lopend had zien vertrekken.

Na verder zoeken vond de politie rond 20.00 één van de betrokken voertuigen terug bij een maisveld aan de Middenweg in Lierop. Vlakbij de wagen werd een doos met daarin vermoedelijk MDMA-kristallen gevonden. De auto is weggesleept en de drugs is in beslag genomen. Door de politiehelikopter en hondengeleiders is nog enige tijd vergeefs gezocht in de omgeving.

De politie vermoedt dat er sprake is van een (mogelijk mislukte) ripdeal in het criminele circuit. Voor zover bekend zijn er tijdens het hele incident geen gewonden gevallen. Wel raakte tijdens de achtervolging een geparkeerde bestelbus beschadigd aan de Scheepsboulevard in Helmond.