Mistgenerator werkt goed

Een mistgenerator heeft zondagochtend bij het Buikslotermeerplein in Amsterdam twee ramkrakers verjaagd, aldus een artikel in Het Parool. De machine zette in een mum van tijd het pandjeshuis waar de krakers naar binnen gingen een dichte mist. 'Op camerabeelden is te zien hoe de dader schrikt. Hij duikt naar beneden en gaat heel snel naar buiten. Hij wist echt niet wat hem overkwam,' zegt een mede-eigenaar van het bedrijf in de krant.

Pui

De eigenaars hadden nog wel als waarschuwing een sticker op het raam geplakt waarmee werd geattendeerd op de aanwezigheid van een mistgenerator. In de nacht van zaterdag op zondag ramde een auto de pui van de zaak. De mannen forceerden de deur. Na het inslaan van een vitrine sloeg de mistmachine aan en vulde ruimte met 28 kubieke meter per seconde.

De mistgenerator wint terrein. De slogan van veel producenten is 'Wat je niet ziet, kun je niet stelen.' De ramkrakers in Amsterdam namen alleen een paar mobiele telefoons mee. Ze zijn weggerend en nog voortvluchtig. De schade is aanzienlijk.

{youtube}3a__L2O1eH0{/youtube}