MMA-vechter ondervraagd door FBI

De legendarische MMA-vechter Fedor Emelianenko (foto) is ondervraagd door de FBI over zijn banden met Donald Trump, diens persoonlijke advocaat Michael Cohen en Vladimir Poetin. De ondervraging vond plaats in een hotel, op dinsdag voorafgaand aan het gevecht tussen Emelianenko en Frank Mir. 

Fedor Emelianenko kent Trump al sinds 2008, toen hij als zwaargewicht onder contract stond bij Affliction Entertainment. Trump had destijds een zakelijk belang in de vechtorganisatie. Advocaat Michael Cohen was operationeel manager bij de organisatie. De FBI deed twee weken geleden een inval in het kantoor van Cohen. Dat zou gebeurd zijn in het kader van het onderzoek naar banden tussen de Russen en de Trump-campagne ten tijde van de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

De legendarische Russische Emelianenko domineerde als zwaargewicht van 2000 tot 2010 de MMA. Zijn gevechten werden regelmatig bezocht door president Poetin. De twee staan samen op verschillende foto’s. Emelianenko stopte officieel in juni 2012, na zijn gevecht tegen Pedro Rizzo. Drie jaar later begon hij toch weer met vechten.

Bellator

Volgens de manager van Emelianenko waren de FBI-agenten tegenover de MMA-vechter uiterst professioneel en vriendelijk. De agenten waren ook aanwezig bij het gevecht tegen Frank Mir zaterdag jl., dat Emelianenko, tegenwoordig onder contract bij Bellator, in de eerste ronde op TKO won. Zie de video hieronder.