Verdwenen drugshandelaar doodgeschoten

In België is hoogstwaarschijnlijk het lichaam gevonden van de vermiste Mouhammed Al Jader (29) uit Schinveld. Uit onderzoek blijkt dat Al Jader op 6 augustus in een woning in Duitsland doodgeschoten. Dat heeft het Openbaar Minsterie in Maastricht aan De Limburger laten weten. Het lichaam werd gevonden na de verklaring van één van de twee verdachten die nog vastzitten in deze zaak. 

Forensisch onderzoek moet volledige zekerheid geven of het lichaam, zoals nu wordt aangenomen, ook Al Jader is.

Vrijdag zijn op zes plaatsen in Nederland, Duitsland en België doorzoekingen gedaan en acht mensen aangehouden. Een 57-jarige Nederlandse vrouw, die in Duitsland woont en een 52-jarige man uit in België zitten vast en worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van Al Jader en het wegmaken van het stoffelijk overschot.

De van oorsprong Irakese Mouhammed Al Jader verdweeen op 5 augustus van dit jaar.

Hert onderzoek was ingewikkeld omdat het internationaal was vertakt: een Nederlandse man, vermoord in Duitsland en weggemaakt in België. Daarom is nog niet duidelijk in welk land de verdachten voor de rechter komen.

Over het motief wordt in het belang van het onderzoek niets losgelaten.

Familieleden en vrienden verklaarden eerder dat Al Jader kort voor zijn verdwijning werd bedreigd door de vader van zijn tweede vriendin. Vermoedelijk had die bedreiging te maken met ruzie over een wietdeal.

Mouhammed al Jader werd vijf jaar geleden veroordeeld tot 315 dagen cel voor internationale drugshandel. Twee broers van hem werden voor hetzelfde delict veroordeeld tot meerjarige celstraffen.

Lees ook:

Spoorloze wiethandelaar ernstig bedreigd