Moeder bekent moord op kind in Brussel

In Schaarbeek, een gemeente in Brussel, is zondagochtend een lijk van een jongetje van acht jaar gevonden. Zijn moeder heeft inmiddels bekend dat zij haar zoon om het leven heeft gebracht. Ze heeft last van psychische problemen. Haar man is een geradicaliseerde moslim en is naar Syrië uitgereisd.

Dat meldt de Belgische zender VRT. De vader van de jongen is een bekeerd tot de islam en is daarop geradicaliseerd. Hij is een tijd geleden naar Syrië vertrokken om daar te gaan vechten. De oudere broer van het slachtoffer is nog wel in leven.

Politie was vrijdag nog bij het gezin

Het lichaam van de jongen werd zondag gevonden bij een perkje langs de spoorweg. Hij zou in de nacht van vrijdag op zaterdag zijn vermoord door zijn moeder. De politie was vrijdag nog bij de moeder langsgeweest, nadat familieleden hadden gemeld dat ze bezorgd waren. Toen leek er niets aan de hand.

Zaterdag viel het de buren op dat de jongen was verdwenen. Zij hebben toen opnieuw de politie gebeld. In de nacht van zondag op maandag heeft de moeder tegenover de politie bekend dat zij haar zoon heeft vermoord. De politie is toen naar het lichaam van de jongen gaan zoeken. Dat werd zondagochtend dus gevonden.