Moeder en drie kinderen in bloed gevonden

In de Belgische plaats Etterbeek zijn vrijdagavond de lichamen van een vrouw en drie kinderen gevonden. Hun keel was doorgesneden, de man van het gezin vond zijn vrouw en kinderen toen hij polshoogte ging nemen omdat hij geen gehoor kreeg aan de telefoon. De Belgische politie heeft de viervoudige moord bevestigd, maar wil verder niks loslaten.

‘Ik heb mijn baas gevraagd om vroeger naar huis te mogen’, zegt Jasbir Singh (39), de vader van het gezin, tegen de televisiezender RTL-TVI. ‘Het was donker binnen. Ik riep hen, maar niemand antwoordde. Toen ik het licht aandeed, zag ik overal bloed. Ik vond mijn oudste zoon, toen mijn vrouw en toen mijn tweede zoon, die voor de televisie lag. Ik zocht mijn jongste zoon, maar vond hem niet. Ik ging naar de andere kamer. Toen ik naar hem toeliep, zag ik het bloed. Ik ben onmiddellijk achteruit gegaan en heb de politie gebeld.’

De familie had volgens de vader geen vijanden. De man is door de politie verhoord en daarna opgevangen door vrienden. Hij zegt geen verdachte te zijn in de zaak.

Volgens Belgische media zijn de slachtoffers familie Sikhs uit India. De vader zou ongeveer vijftien jaar in België wonen. Zijn outste zoon is volgens buurtbewoners ongeveer zes jaar.