‘Moeder Frenky P. gegijzeld’

De moeder van Frenky P., voormalig leider van de bende van Venlo, is afgelopen nacht gegijzeld in haar woning. Dat meldt L1. De vrouw werd toen ze bij haar huis in Venlo aankwam overmeesterd door een 63-jarige man, die haar de woning binnen duwde. Daar wist de vrouw zichzelf in het toilet op te sluiten. 

Vervolgens belde ze de politie en werd ze bevrijd door een arrestatieteam.  De aanvaller was toen al verdwenen. Hij was herkend door het slachtoffer en zou haar al enige tijd hebben bedreigd. Later die nacht werd de 63-jarige verdachte aangehouden in zijn woning in Venlo. Volgens L1 zou het om een vroegere handlanger van Frenky P. gaan. De politie heeft de berichten nog niet bevestigd.

Zeven moorden

Frenky P. werd tot levenslang veroordeeld voor zeven moorden. Omdat hij zich weigert psychiatrisch te onderzoeken krijgt hij geen tbs. P. werd beschouwd als de leider van de bende van Venlo die in het begin van de jaren negentig dood en verderf zaaide in Limburg. Tot de slachtoffers behoorden onder andere het tuindersechtpaar Van Rijn, wiethandelaar Jeu Wissink en de 23-jarige Turkse Nederlander Ibrahim Karaca. Op de foto boven Frenky P. (links) en een aantal bendeleden, voor in de rechtszaal. Momenteel zit hij in de gevangenis van Roermond.

Een uitgebreid portret van Frenky P. in de Crime Top 100 (hij staat op nummer 19).