Moeder “kind” Joran ontkent op tv

De Joran-soap: de moeder van het beweerde kind van Van der Sloot heeft gisteravond in een live tv-uitzending ontkend de moeder van het kind van Van der Sloot te zijn (zie video onder). En het Peruaanse gevangeniswezen (INPE) heeft in een officiëel persbericht ontkend dat deze Leydi Figueroa ooit in de gevangenis bij Van der Sloot op bezoek is geweest. Maar wel bij twee andere gedetineerden. Misverstandje dus. Vorige week bracht de advocaat van de vermoorde Stephany Flores naar buiten dat een zekere Leydi Carol Figueroa Uceda regelmatig bij Joran op bezoek is geweest en dat daardoor een kind zou zijn ontstaan.

Overigens had ook de voormalige advocaat van Joran van der Sloot de relatie van zijn cliënt ontkend. Joran zelf wilde tijdens de zitting afgelopen week desgevraagd bevestigen noch ontkennen of hij een kind heeft verwekt. 

Volgens INPE zegt gedetineerde Édgar Robinson dat hij een relatie met Leydi heeft. Maar dat zegt overigens gedetineerde Luis Hendelbert Parra ook. En Leydi zelf zegt maar één enkele keer in de Castro Castro op bezoek te zijn geweest. En dat was bij een familielid, daar is geen kind bij verwekt.

Een geëmotioneerde Leydi zei in een live-uitzending op de Peruaanse televisie door cameraploegen geduwd te zijn en bijna te zijn gestruikeld. Ze vindt de bewering een misdrijf.

‘Die aandacht van de pers beschadigt mij en mijn kind. Ik heb de heer van der Sloot nooit ontmoet.’

Ze zegt bereid te zijn een dna-test te ondergaan om haar gelijk te bewijzen.

De advocaat van Flores had de gevangenis van corruptie beschuldigd omdat Van der Sloot oneigelijke voorrechten zou genieten. Zeker niet het geval, zegt INPE.

INPE zegt dat Van der Sloot op 11 juni van een bijzonder regime naar een ‘gewoon’ regime is verplaatst. Of hij daar ook vrouwen kan ontvangen of een snoepwinkeltje kan uitbaten is onbekend.