Moeder Stephany Flores spreekt

Maria Ramirez, moeder van Stephany Flores lijdt sinds de dood van haar dochter aan ernstige depressies. Ze bleef lange tijd in bed en vertoonde zich niet meer in het openbaar. ‘In het begin voelde het alsof ik door mijn hoofd geschoten was’, zei ze zondag in het programma op de Peruaanse televisie. Samen met haar man Ricardo deed ze haar verhaal. Ze wierp zich geregeld ‘op de vloer’ van verdriet en bleef het liefst in bed liggen.

Ze kijkt bijna nooit televisie ‘Ik moet oppassen welke zender ik opzet als ik televisie kijk. Als er iets gewelddadigs op is krijg ik een angstaanval.’

Stephany Flores werd gedood op 31 mei 2010. Joran van der Sloot is verdachte van moord.

‘De dag voor haar dood lag ik bij Stephany in bed. We hielden ervan om lekker tegen elkaar aan te liggen.’

Ze zegt dat God haar door de eerste maanden van het verdriet heen heeft gesleept.

Vader Flores zegt tijdens het interview dat een ‘onbekende man Joran informatie gaf over de hoeveelheid geld die Stephany inzette en won aan de pokertafel.’

Volgens hem dacht Van der Sloot, die in geldnood zat, dat er bij zijn dochter geld te halen viel.