Moeder van Sharleyne weet het niet meer (LIVE)

Tijdens de ondervraging voor de rechtbank in Assen zegt de moeder van de 8-jarige Sharleyne Remouchamps zich veel niet te kunnen herinneren van de avond dat het meisje van de tiende verdieping van haar flat in Hoogeveen naar beneden viel.

Wakker

Het Openbaar Ministerie denkt dat ze door Hélène J. (38) naar beneden viel. Of dat inderdaad zo is, en hoe dat dan precies gebeurde is de vraag die de rechtbank moet beantwoorden. J. zei voor de rechtbank dat ze die nacht wakker werd en dat haar dochter niet meer in haar kamer was. Toen ze na een zoektocht uiteindelijk haar dochter beneden zag liggen raakte ze in paniek. In tranen hield ze de rechtbank voor dat ze het antwoord op allerlei vragen niet wist omdat ze het zich niet kon herinneren.

Bier

Ze weet wel dat ze die nacht behoorlijk dronken was. Waarom ze nadat ze Sharleyne had zien liggen eerst naar een vriend die in dezelfde flat woonde ging, weet ze niet meer. Ze zou daar volgens getuigen bier zijn gaan halen. Verder zou ze nog sigaretten uit haar auto zijn gaan halen terwijl haar dochter al dood op straat lag. Eerder legde de vrouw zeer beperkt verklaringen af.

De gescheiden vader van het kind denkt dat de vrouw het kind over de reling heeft gegooid. Hij wist via en procedure bij het gerechtshof vervolging van zijn ex-vrouw af te dwingen.

 

Moeder van Sharleyne 90 dagen vast

Moeder van Sharleyne langer vast (UPDATE2)

OM betreurt commotie over ‘staatsgeheim’

OM-stuk over dood Sharleyne ‘staatsgeheim’