Moedermoord in Groningen?

UPDATE DINSDAGAVOND: De 17-jarige jongen uit Haren, die er van wordt verdacht zijn moeder te hebben omgebracht moet langer vast blijven zitten. Het voorarrest is met 14 dagen verlengd. De jongen is leerling van het Groningse Willem Lodewijk Gymnasium. Hij werd zaterdag aangehouden nadat in zijn huis in Haren het lichaam van zijn 49-jarige moeder dood gevonden werd. Het is nog steeds en raadsel hoe de vrouw om het leven is gekomen en wat zich in het huis heeft afgespeeld. De jongen zit nu in alle berperkingen, hij mag alleen met zijn advocaat contact hebben in het belang van het onderzoek. Het is niet bekend of hij tegen de politie heeft verteld wat er is gebeurd.

In Haren, Groningen wordt een 17-jarige gymnasiast ervan verdacht zijn moeder te hebben gedood. Buurtbewoners en leerlingen van het Willem Lodewijk Gymnasium waren verbijsterd toen het nieuws zaterdag naar buiten kwam. Het is nog niet duidelijk hoe de 49-jarige vrouw om het leven is gekomen en ook niet hoe lang zij al dood was. De vader van de jongen zou zaterdagochtend na een reis thuis zijn gekomen en door hem op het dode lichaam zijn geattendeerd. Maandag is sectie op het lichaam verricht om de precieze doodsoorzaak vast te stellen. Dinsdag wordt de 17-jarige jongen aan de rechter-commissaris voorgeleid. Zie video RTV Drenthe:

{youtube}FKxTICsy9VA{/youtube}

De Telegraaf schrijft: ‘Bewoners en schoolgenootjes in Haren en Groningen reageerden maandag verbijsterd toen doordrong dat de verdachte van de gewelddadige dood van Simone Stäbler (49) uit Haren, nota bene haar eigen 17-jarige zoon, juist hun ‘lieve, aardige en doodgoeie’ school- en straatgenoot is.

Op het Willem Lodewijk Gymnasium waar hij naar school ging is de klap en het verdriet over het familiedrama bovendien dubbel zo groot. Vorige week nog heeft een 16-jarige leerling uit de vijfde klas een einde gemaakt aan zijn leven. De uitvaart is vandaag. Afgelopen weekend kwam dan het nieuws dat een leerling was opgepakt voor betrokkenheid bij de gewelddadige dood van zijn moeder.

De vader kwam na een reis thuis met de trein en vond, na alarmering van zijn zoon, zijn vrouw dood in de woning. Op zijn school van uitstekende reputatie werd zondag een crisisteam samengesteld. ,,Dit is een rustige school en dan twee keer in een week een drama. Dit is wel erg veel allemaal, niet te geloven. De kinderen hebben vragen, maar medewerkers en ikzelf ook”, aldus een aangeslagen rector Agnes Schaafsma. De slimme zesdeklasser zorgde nooit voor problemen. ,,Niemand rekende hier op.” Scholieren snappen het niet. Hun klasgenoot, die graag voetbalt en hockey speelt? ,,En zelfs dan rustig is.” Een aantal scholieren is vol emoties. ,,Simone heeft geen keuze gehad”, huivert er een. ,,We weten niet wat er is gebeurd, met een jongen van deze school”, zegt een ander vol ongeloof. ,,We mogen eigenlijk niets zeggen.”

Lees verder De Telegraaf.