Möllenkamp moet nog meer betalen

De oud-directeur van de Amsterdamse woningstichting Rochdale, Hubert Möllenkamp, moet nog enkele tonnen betalen aan de Belastingdienst. Dat komt omdat hij begin deze eeuw ruim zes ton ontving van een zakenvriend voor de bouw van een luxeappartement voor zijn dochter. Hij heeft deze inkomsten nooit opgegeven, aldus De Telegraaf. Tegen Möllenkamp lopen verschillende onderzoeken door het Openbaar Ministerie wegens fraude.

Rochdale eist ruim zes miljoen euro van de oud-directeur terug. De rechtbank in Lelystad heeft in februari bepaald dat hij dat bedrag in principe moet betalen. Het gaat om onterecht ontvangen bonussen en pensioenbijdragen en declaraties. Hij vervalste ook een handtekening om een jaarlijkse bonus te kunnen innen. Möllenkamp werd begin 2009 ontslagen door Rochdale.

De fiscus ging ook onderzoek doen. Daardoor kwam het niet opgegeven bedrag van 615.080 euro over 2002 en 2003 in beeld. Hij verzorgde met dat geld voor zijn dochter een mooi ingericht appartement in Lelystad. De rechtbank kwam tot de conclusie dat het geld was bedoeld om de zakenvriend van Möllenkamp te bevoordelen bij het gunnen van vastgoedprojecten en om de betaling van een vordering van twintig miljoen euro van Rochdale op Möllenkamps zakenvriend uit te stellen.

Hoe hij dat bedrag moet gaan betalen is onduidelijk, Möllenkamp is failliet verklaard. Rochdale, zijn echtgenote en een paar vrienden moeten nog voor de rechter verschijnen.