Twee doden uit Wijk en Aalburg (UPDATE)

De twee mannen die vrijdagavond zijn doodgeschoten bij een Van der Valk-hotel in Houten zijn beide afkomstig uit Wijk en Aalburg. Het zijn een man van 47 en één van 53. De daders zijn nog spoorloos. De auto waarmee de vermoedelijke daders zijn gevlucht is wel gevonden, later in dezelfde nacht in Utrecht.

(foto NOS)

 

De auto was gestolen en had van valse kentekenplaten.

Op Eerste Kerstdag is sectie verricht op de lichamen. Volgens de politie zijn de slachtoffers geen familie van elkaar.

Op Twitter staat te lezen dat één van de slachtoffers ene Piet Vos zou zijn, eigenaar van camping ’t Wertje. Het andere slachtoffer is de 53-jarige Pool Jaap Z. woonde in een stacaravan op de camping. De camping is het weekend doorzocht door de politie.  Vos was eigenaar van bouwverhuurbedrijf Joemanitou.

De schietpartij zou volgens getuigen vrijdagavond om iets voor acht hebben plaatsgevonden, dat hebben getuigen tegen RTV-Utrecht gezegd. De mannen zouden van dichtbij door het hoofd zijn geschoten toen ze de hotellobby verlieten. Eenmaal op de grond werd er nog een paar keer op ze gevuurd.

Bij de hoofdingang en op de parkeerplaats van het hotel hangen beveiligingscamera’s, die de schietpartij vermoedelijk hebben geregistreerd. De beelden zijn veiliggesteld en worden in het onderzoek betrokken.

Eerder bericht van RTV Utrecht:

‘De slachtoffers lagen buiten op het terrein van het Van der Valkhotel. Naast de grote kerstboom voor het hotel heeft de politie twee witte tenten opgesteld met een tussenruimte van ongeveer twintig meter. Op de eerste etage van het hotel richtte de recherche een zenuwcentrum in. Daar werden getuigen gehoord. Later op de avond werden diverse hotelgasten overgebracht naar het politiebureau in Nieuwegein om een verklaring af te leggen.

Er waren veel getuigen, onder wie mensen die buiten stonden te roken. Voor hen is slachtofferhulp naar de Hoofdveste gekomen. De gasten van Van der Valk, waaronder een aantal kinderen, moesten na de schietpartij urenlang binnen blijven. Rond 22.15 uur konden de eerste klanten vertrekken. Tegen 23.00 uur verlieten de overige gasten in groepjes het hotel, overigens zonder iets te zeggen tegen de aanwezige journalisten. Sommigen waren in tranen.’

{youtube}L2ZU4OG7cbI{/youtube}