Mogelijk 2 vluchtauto’s liquidatie Breda

De uitgebrande BMW 3 stationcar die werd gevonden bij Essen (België) is vrijdagavond gebruikt bij de liquidatie van de 60-jarige Peet van der Linde (foto) in Breda. De politie denkt dat ook de Audi A5 Quattro die brandend werd aangetroffen bij Bavel, is gebruikt bij de afrekening. ‘Misschien zijn de daders in die auto overgestapt’, schetst politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk tegen BNDStem.

Acht of negen getuigen

De recherche heeft acht à negen getuigen gehoord, maar denkt dat er meer mensen iets gezien of gehoord moeten hebben. De politie denkt daarbij met name aan mogelijke voorbereidingshandelingen van de liquidatie in de Lunetstraat. ‘We gaan ervan uit dat de daders het slachtoffer hebben staan opwachten. Misschien hebben ze de buurt eerst verkend en hebben voorbijgangers verdachte personen of voertuigen gezien’ zegt de politiewoordvoerder in de krant.

’t Hoekske

Van der Linde bezocht kort voordat hij werd neergeschoten een feest in café ’t Hoekske aan het Dijkplein. Toen hij het feest in zijn eentje verliet, werd hij doodgeschoten.

Van der Linden was een bekende van de politie. Hij kwam in verschillende onderzoeken voor, onder andere naar witwaspraktijken. Voor zover bekend is Van der Linden nooit veroordeeld voor een groot delict.