Mogelijk explosieven in achtergelaten auto na achtervolging

De A28 is zaterdagnacht tussen afslag Ommen en Nieuwleusen afgesloten geweest als gevolg van een achtervolging. Daarbij sprong de bestuurder uit de auto en vluchtte. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) deed onderzoek naar mogelijk explosief materiaal in de zwarte Audi die geregistreerd stond als gestolen.

Weiland

Even voor 23.00 gaven agenten op de A28 bij Zwolle een stopteken aan de bestuurder van de zwarte Audi, maar in plaats daarvan ging hij er met hoge snelheid vandoor. Voor de afslag Nieuwleusen sprong de bestuurder uit de auto en vluchtte een weiland in. De politie zocht nog met meerdere agenten en een helikopter naar de bestuurder, maar die werd niet meer gevonden.

Onderzoek

In de auto werden spullen gevonden die mogelijk explosief konden zijn. De EOD werd ingeschakeld en uit veiligheidsoverwegingen werd de A28 tussen afslag Ommen en Nieuwleusen afgesloten. Pas iets na 6.30 werd de A28 in beide richtingen weer vrijgegeven. De mogelijke explosieven en de auto worden zondag verder onderzocht.