Mogelijk liquidatie in Loosdrecht

De politie onderzoekt of de dood van de crimineel Patrick Galiart (44) een moord is of zelfmoord. Galiart is donderdag door een vuurwapen om het leven gekomen. Hij is de zoon van Ron Galiart, die is vervolgd voor witwassen en het voeren van de administratie van hasjhandelaar Johan “de Hakkelaar” Verhoek.

UPDATE 6-8-2015: onderzoek heeft uitgewezen dat er geen sprake was van een misdrijf.

(foto vlinderscrime)

De Gooi en Eemlander schreef dat Galiart donderdagochtend probeerde een ex-vriendin uit een winkel in Laren in zijn auto te krijgen. Daarbij gebruikte hij veel geweld en een stroomstootwapen. De vrouw is daarna bebloed uit de auto ontkomen. Later vonden agenten Galiart zwaargewond en bewusteloos op de bovenetage van zijn woning aan de Nieuw-Loosdrechtsedijk in de Loosdrechtse Plassen. Na vervoerd te zijn met een traumahelikopter is hij overleden het ziekenhuis.

Ron Galiart deed zaken voor Verhoek en was enige jaren eigenaar van de ijshockey-vereniging op de Vechtse Banen in Utrecht. Galiart, Verhoek en medeverdachten wasten geld wit via coderekeningen bij de in de jaren negentig ter ziele gegane Femis Bank, die kantoren had in Baarle Nassau en Zeist.