Mogelijk nog 10 slachtoffers Duitse moordenaar

In het onderzoek naar een serie moorden gepleegd door de Duitse verpleger Niels H. heeft de politie tien lijken gevonden waarin verdachte stoffen zijn aangetroffen. Het gaat om een hartmedicijn dat H. ook heeft gebruikt bij drie moorden waarvoor hij al tot levenslang is veroordeeld.

In totaal zijn er nu 29 overleden personen opgegraven. Daarvan zijn er dus tien mogelijk vermoord door H. De verpleger heeft tegen zijn psychiater gezegd dat hij ongeveer dertig mensen heeft vermoord. Justitie wil daarom zo’n tweehonderd lichamen opgraven om te onderzoeken.

Negentig personen geïnjecteerd

De verpleger vermoordde zijn slachtoffers door ze te injecteren met een hartmedicijn. Hij zegt dat hij ‘impulsief handelde’, en dat hij wilde laten zien hoe goed hij kon reanimeren. De slachtoffers lagen op de intensive care.

De moorden zouden zijn gepleegd tussen 2003 en 2005. H. zou in totaal negentig personen hebben geïnjecteerd met het medicijn; zestig personen hebben dat overleefd. Niels H. werd in februari van dit jaar veroordeeld voor drie moorden. Hij kreeg levenslang.