‘Mogelijk rippartij in Hooge Zwaluwe’

De dubbele moord in Hooge Zwaluwe is zeer waarschijnlijk het resultaat van een uit de hand gelopen ripdeal. Dat schrijft de papieren BN/De Stem zaterdag. Volgens de krant waren er ook van oorsprong Noord-Afrikaanse criminelen uit België bij betrokken. 

Rillen

De krant sprak bronnen ‘uit de omgeving van deze groep’. Een van de twee gewonden is de 39-jarige Belg S.T.. Hij is de man die door kompanen bij het ziekenhuis in Oosterhout is afgeleverd. De andere gewonde verdachte zou volgens onbevestigde berichten op de site Vlinderscrime mogelijk de 46-jarige R.O. zijn. Dat kan BN/De Stem niet bevestigen. Wel zeker is dat de man werd afgezet bij een woning in Breda waarvan de eigenaar dezelfde achternaam heeft. De bewoner is een van oorsprong Surinaamse man. Hij wilde de verslaggever niet zeggen wie hij in zijn huis aan de Merodelaan in Breda heeft opgevangen. Hij zei tegen BN/De Stem:

Ik deed open en ineens stond hij voor de deur, hevig bloedend. Ik zeg verder niets, helemaal niets. Zeker niet nu ik gelezen heb wat er is gebeurd. Ik sta te rillen.

De bewoner is als getuige gehoord. Buren zeggen dat de gewonde man die later uit de woning is afgevoerd ook een Surinaams uiterlijk had. Het slachtoffer is waarschijnlijk daarheen gebracht door een donkerkleurige VW Polo.

Auto

De krant meldt verder dat de auto van slachtoffer Muljaim Nadzak is teruggevonden voor de woning van de eveneens doodgeschoten Brian Dalfour. Dat betekent vermoedelijk dat beiden samen naar Hooge Zwaluwe zijn gereden, maar misschien in gezelschap van meer mensen.

Nauwelijks schade

Slachtoffer Brian Dalfour had volgens een betrouwbare bron tegen Crimesite alleen één enkele schotwond. De eigenaar van het afgelopen week door de recherche vrijgegeven vakantiehuisje heeft volgens BN/De Stem tegen bekenden gezegd dat er binnen in het huisje nauwelijks schade was, wat erop duidt dat daar geen grote vechtpartij is geweest. De sleutel van het vakantiehuisje zou zijn opgehaald ‘door een keurige man’.

De schietpartij speelde zich vrijwel zeker af vorige week woensdag, vlak voor het middaguur. De dichtstbijzijnde buurman woont ruim tweehonderd meter verderop in een boerderij en zegt geen schoten gehoord te hebben: ‘Maar die hoor ik ook niet als ik binnen aan het werk ben.’

Vrachtwagentje

Het viel deze buurman op donderdagmorgen wel op dat het buitenlicht van het vakantiehuisje nog brandde toen hij er langs reed. Op dinsdag hadden bewoners van de anders nagenoeg verlaten Hamseweg al een vrachtwagentje met Belgisch kenteken in de richting van het vakantiehuisje zien rijden. Of die met het misdrijf te maken heeft is niet bekend.

Lees ook een eerdere reconstructie:

Duistere ontknoping in Hooge Zwaluwe