Mogelijk Roemeense link met moorden Annecy

De Franse autoriteiten hebben aan de Roemeense politie gevraagd om telefoongesprekken te onderzoeken in de zaak rond de viervoudige moord bij het Meer van Annecy in september 2012. Met de telefoon van de broer van een van de slachtoffers zijn telefoontjes gepleegd naar Roemenië. De broer werd eerder al gehoord in de zaak.

Bij de schietpartij kwam de Brits-Iraakse Saad al-Hilli, zijn vrouw en zijn schoonmoeder om het leven. Ook kwam een Franse fietser om het leven.

De twee dochters van Al-Hilli, 4 en 7 jaar oud, overleefden de schietpartij. Het 4-jarige meisje bleef ongedeerd doordat zij zich onder de rok van haar moeder had verstopt. Daar werd zij uren na de schietpartij gevonden. De oudste dochter raakte zwaargewond en overleefde de aanslag ternauwernood.

Vijf telefoonnummers

Met de telefoon van de broer van Al-Hilli is naar zeker vijf nummers in Roemenië gebeld. Volgens de Franse aanklager zijn de telefoontjes niet direct verdacht, maar hij wil ze toch uit laten zoeken. Het onderzoek zit muurvast en de onderzoekers grijpen elk aanknopingspunt aan.

Naar wie de broer heeft gebeld en waarom hij naar Roemenië belde blijft onduidelijk. De Roemeense politie is al enige tijd op de hoogte maar tot nu toe heeft onderzoek nog niets opgeleverd.

Miljoen euro

De broer, Zaid al-Hilli, werd al eerder verhoord in het onderzoek. Hoewel hij ontkende dat hij ruzie had met zijn broer, lijken de twee een conflict te hebben gehad over de erfenis van hun overleden vader. Die liet een Zwitserse bankrekening na met ongeveer een miljoen euro. Saad al-Hilli weigerde zijn broer toegang te geven tot de bankrekening tot 'onbekende' geschillen waren opgelost.

Saad al-Hilli was vlak voor de schietpartij nog bij de bank geweest. Zaid zou enkele dagen voor de schietpartij met een creditcard hebben geprobeerd geld van de rekening te halen.

De politie ziet Zaid al-Hilli niet als verdachte. Ook hebben zij hem nog niet gevraagd naar wie hij telefoontjes in Roemenië heeft gepleegd, omdat dat niet het 'type vragen zijn die worden gesteld aan een getuige', aldus de Franse aanklager.

Lees ook:

Annecy: broer wordt weer verhoord

Overlevende Annecy: fietser eerst vermoord

Annecy: Franse politie vraagt hulp Irak

'1 miljoen van Saddam Hussein'