Mogelijk verband liquidaties Amersfoort-A’dam

De hoofdofficier van justitie in Utrecht looft een beloning van 15.000 euro uit voor de gouden tip over de moord op Mohammed Alarasi, een jaar geleden in Amersfoort. Dinsdagavond besteedt Opsporing Verzocht aandacht aan deze liquidatie.

BMW

De 22-jarige Mohammed Alarasi is op maandagavond 20 januari 2014 rond 22.00 doodgeschoten voor de sporthal De Pellikaan in Amersfoort. De daders gingen er met hoge snelheid vandoor in een zwarte BMW 550i. Deze auto is even later uitgebrand op de Larisklaan in Leusden aangetroffen. De daders stapten daar over in een andere auto, vermoedelijk een BMW 3-serie type E90.

Bestuurder

In de uitzending zal de politie een compositietekening van de bestuurder van de vluchtauto tonen. De tekening is gemaakt op basis van getuigenverklaringen over de bestuurder van de vluchtauto.

Motief

De recherche zegt nog niet ‘vast te hebben staan’ wat het motief voor de moord kan zijn geweest. Het onderzoeksteam houdt er rekening mee dat er sprake is van een persoonsverwisseling. Niet Mohamed Alarasi, maar de 38-jarige Samir Jabli (alias Babbel) zou mogelijk het beoogde doelwit zijn. Samir Jabli was een bekende van de politie uit het criminele circuit. Hij werd op 1 december 2014 op de Hendrick de Keyserlaan in Amersfoort doodgeschoten.

Verbanden

De politie zegt ook aanwijzingen te hebben dat er een verband is met de liquidatie van Tarik El Idrissi (foto) die op 31 januari 2014 werd doodgeschoten in Amsterdam-Noord. In het kader van het onderzoek zegt de politie hier nog geen verdere informatie over te willen geven.