Mogelijk verband schietpartijen Limburg

Twee moorden in Geleen en een aantal schietpartijen in dezelfde stad en Sittard hebben mogelijk een verband met elkaar. Waarschijnlijk hebben alle incidenten te maken met conflicten over drugs. Dat zegt Sjraar Cox,  burgemeester van Sittard-Geleen, meldt dagblad De Limburger.

De politie heeft extra agenten ingezet om de incidenten te onderzoeken. Volgens Cox komen in de onderzoeken vaak dezelfde namen voorbij. Uit een analyse naar aanleiding van twee moorden in Geleen, blijkt dat er een ‘drugsverband’ is tussen de moorden en andere schietpartijen.

Op 26 mei werd een 45-jarige man doodgeschoten in Geleen-Zuid. In de daarop volgende dagen vonden verschillende schietpartijen plaats in Geleen en Sittard.  De politie deed een oproep aan getuigen om zich te melden. Het OM wil niks zeggen over de voortgang van het onderzoek.

Op 2 augustus werd in de buurt waar de 45-jarige man werd doodgeschoten, opnieuw iemand vermoord. Daarvoor zit inmiddels een 33-jarige man vast. Hij wordt verdacht van moord en is volgens het OM op dit moment de enige verdachte. Op 21 september vindt de pro-formazitting plaats.

De gemeente onderzoekt hoe dergelijke schietpartijen in de toekomst voorkomen kunnen worden. Burgemeester Cox denkt onder andere aan cameratoezicht en preventief fouilleren, verklaart hij tegenover regionale zender L1.