Mogelijk verband uitgebrande auto en moord

De politie denkt dat bij de moord op Mahmut Karaman in Valkenswaard een zwarte Volkswagen Golf is gebruikt. De auto werd in januari uitgebrand gevonden in de buurt van het autobedrijf van het slachtoffer. De auto eind oktober of begin november in Utrecht gestolen, en is volgens de politie dus mogelijk gebruikt bij de moord.

Het lichaam van Karaman werd op 31 december 2014 in zijn autobedrijf De Vest gevonden. Hij was door een misdrijf om het leven gekomen. Hij werd sinds de avond van 30 december vermist. Toen kennissen hem gingen zoeken, werd hij gevonden in zijn bedrijf.

Gestolen kentekenplaten

In de uitgebrande auto die twee weken na de moord werd gevonden, lag een set kentekenplaten. Die waren op 11 of 12 december van een auto in Utrecht gehaald. De politie hoopt dat getuigen hebben gezien dat de auto en de ketentekenplaten werden gestolen.

De politie heeft 20 rechercheurs op de zaak gezet. Het motief voor de moord is nog altijd onduidelijk. De politie heeft niet bekend gemaakt hoe Karaman is vermoord, maar gaten in het glas van het pand wijzen erop dat hij is doodgeschoten.